Posted on

Check het kenteken van de gespotte auto

autowaarde berekenen

Heb jij een mooie auto voorbij zien rijden? Heeft een kennis van je een nieuw voertuig gekocht en ben je benieuwd naar alle informatie over deze wagen? Of zie je een auto waar je simpelweg gewoon wel iets meer van wil weten, misschien omdat je deze overweegt aan te schaffen? Je kan heel makkelijk achter álle relevante informatie komen. Het enige dat je hoeft te doen, is het kenteken te onthouden.

Autoweek kentekencheck
Op de website van Autoweek kan je heel makkelijk een kenteken invoeren. Wanneer je op “Opvragen” klikt, krijg je direct een inzicht in allerlei informatie. Zo zie je meteen welk model het is, wat de prijs is van de BPM, en een schatting van de aanschafprijs. Je ziet wanneer de auto is aangeschaft en wanneer deze voor het laatst op een andere naam is gezet, meestal door verkoop. Wanneer de APK vervalt, of de auto verzekerd is, wat voor motor er in de motorbak zit, hoeveel het voertuig uitstoot, wat het weegt, hoe groot het is: al deze informatie kan je inzien met één druk op de knop, en dat allemaal gratis. Wil je nóg meer te weten komen? Dan kan je voor een paar euro een “kentekenrapport plus” opvragen. Je krijgt dan alle informatie die je ook gratis te weten kan komen, plus een dagwaardebepaling, autotest, alternatieven, onderhoudskosten en eigenaar historie van de auto.

autoweek kentekencheck

Autowaarde berekenen
Autoweek geeft dus een hele makkelijke manier om achter de precieze waarde van een auto te komen, zowel qua aanschafprijs als qua dagwaarde. Je kan het getal dat er uit de kentekencheck komt controleren door kentekenchecks te doen op andere websites, of bijvoorbeeld een gratis online inruilcalculator te gebruiken. Ook kan je kijken op websites die auto’s verkopen, zowel nieuw als tweedehands, om een beeld te krijgen van de prijs van een auto.